Framtidens teknologi er avgjørende for å nå vårt samfunnsoppdrag om færre drepte på norske veier. Her ser du mer om ulike roller i IT-divisjonen.
IT-divisjonen teller i dag rundt 400 hoder spredt mellom våre lokasjoner Drammen, Skien, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Moss og Oslo. Sammen gjør vi store framskritt i utviklingen av framtidens vei, men vi trenger enda flere dyktige kollegaer for å sette fart på digitaliseringen av norske veier.
IT divisjonen favner bredt, men våre største fagområder er:
Statens vegvesen har ansvar for en av Norges viktigste datakilder om veier i Norge. Vil du være med på å lage løsninger for fremtidens mobilitet? Les mer hvordan det er å jobbe hos oss:
Medarbeiderne våre forteller | Statens vegvesen
Har du lyst til å videreutvikle noen av Norges mest brukte tjenester samt kode framtidens løsninger? Vi trenger teknologer som vil være med å løse vårt samfunnsoppdrag om økt framkommelighet og sikkerhet på norske veier.
Hos oss får du muligheten til å utforske ny teknologi gjennom smidig metodikk med kontinuerlige leveranser i tverrfaglige team. Teamene i IT-utvikling består av utviklere, arkitekter, testere og brukeropplevelse, og du får delta i utviklingsaktiviteter gjennom hele livsløpet til våre produkter og tjenester.
Les mer om å jobbe som utvikler i Statens vegvesen
Nasjonal vegdatabank er Statens vegvesens datagullgruve, og du har garantert, bevisst eller ubevisst, brukt data fra veidatabanken. Veidatabanken inneholder nesten all informasjon om veinettet, det som ligger langs med veinettet og tilknyttede egenskaper. Det kan være skilt, fartsgrenser, trafikkmengder med mer. Enkelt sagt er Nasjonal vegdatabank en digital tvilling av det virkelige veinettet.
Sammen med fagpersoner og brukere utvikler vi tjenester og produkter på toppen av veidatabanken. Det er tjenester for å håndtere dataene, tjenester for å se informasjonen i kart og tjenester som gir tilgang for andre slik at de kan benytte informasjonen i sin egen app eller sende den til din smarte bil.
Les mer om Nasjonal vegdatabank
Våre kolleger tester og sikrer kvaliteten på samfunnskritiske IT-løsninger i Statens vegvesen. Det er et bredt spekter av løsninger de tester, og både egenutviklet programvare og ferdige løsninger settes på prøve.
Testing er avgjørende for at våre tjenester, både interne og til befolkningen, skal fungere optimalt.Et par eksempler på en slik løsning er digitalt førerkort og bestilling av nytt førerkort.
Les mer om å jobbe med testing i Statens vegvesen
For å øke sikkerheten på norske veier er vi avhengig av gode digitale tjenester ut mot våre brukere. Vårt team jobber kontinuerlig med å levere gode brukeropplevelser i henhold til krav om universell utforming. Våre digitale tjenester er noen av Norges best besøkte og mest brukte. Vegvesen.no har over 150 000 besøk daglig og vi har 60 digitale selvbetjeningsløsninger.
Den nyeste appen, Vegvesen trafikk, er lastet ned av over 80 000 brukere.
Les mer om å jobbe som UX-designer i Statens vegvesen
I Divisjon IT i Vegvesenet finnes det team av både virksomhetsarkitekter og løsningsarkitekter, som arbeider i et tverrfaglig kompetansemiljø. Formålet med virksomhetsarkitekturen er å sikre en helhetlig sammenheng mellom teknologi, mennesker og organisasjon for å levere og forbedre tjenester.
Som løsningsarkitekt/områdearkitekt spiller du en sentral rolle i utviklingen av en framtidsrettet og effektiv IT-arkitektur. Du vil arbeide i smidige og tverrfaglige team, og som virksomhetsarkitekt vil du identifisere forbedringsmuligheter og samarbeide med eksperter for å takle utfordringer innen teknologi, miljø og bærekraft i Norge.
Les mer om å jobbe med teknologiprosjekter i Statens vegvesen
Det kan overraske mange at PwC jobber så tungt med flere fagdisipliner innenfor teknologi. Men vi har faktisk et stort fagmiljø som jobber med alt fra cybersikkerhet, kunstig intelligens, fintech, big data og automatisering til tjenesteinnovasjon for å gjøre bedrifter tryggere og mer verdifulle.
Vi er en gjeng seniorkonsulenter innenfor utvikling og rådgivning som bryr oss om kunden og hverandre.
Vi har ulike bakgrunner, interesser, kompetanser, preferanser og behov. Men det vi har til felles er verdiene våre, høy faglig og sosial kompetanse, og forventningene til hva Enso skal være for oss, som individer og i fellesskap.
Siden oppstarten i 2018 har Boitano investert i en rekke start-ups og gründerbedrifter og hjulpet disse på vei. Noe av det som skiller Boitano fra konkurrentene er nettopp den unike muligheten til å jobbe med alt fra start-ups til de større merkevarene.
Liker du også å unngå nedetid? Vi søker nå flere nye kollegaer! I NAV er vi over 200 team som sammen løser innviklinger, og bygger verdens beste digitale arbeids- og velferdsløsninger. Med over 200 utviklere er vi et av de fremste og viktigste utviklermiljøene i Norge. Å jobbe hos oss vil selvsagt by på innviklinger og være givende for deg som har hjerte for både mennesker og fag.
Som utvikler i Sopra Steria blir du en del av bransjens bredeste og største miljø for teknologer. Siden vi har kontorer over hele landet, har du som konsulent muligheten til å jobbe med et variert næringsliv, i større eller mindre team, med spennende faglige muligheter hos oss.
Experis er et ledende konsulentselskap som leverer rådgiving, utvikling og forvaltning av løsninger til virksomheter innen privat og offentlig sektor. Vi har kontorer i Oslo, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim, og leverer våre tjenester til hele landet.
Alt skjer et sted, og det meste av datamaterialet vi omgir oss med har en geografisk dimensjon. Det er dette vi jobber med i Geodata. Geografisk informasjon er viktig for å kunne møte og løse samfunnsutfordringer som klimatilpasning, miljøutfordringer, transport, ressursforvaltning, beredskap og urbanisering, for å nevne noe.
I dag har vi flere hundre IT-systemer i systemlandskapet – fra hyllevaresystemer og SaaS-løsninger som Salesforce til egenutviklede applikasjoner som benytter Python, Java og React. Vi er for tiden på en «sky-reise», og vi har som mål at 80% av alle systemene våre skal i skyen de neste årene.